Mořský ďas ve smetanové omáčce s vínem a pórkem
Suroviny
- 250 ml Víno bílé
 - 75 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 4 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Pórek
 - 1 ks Citronová tráva
 - 1 špetka Šafrán
 - 1.5 kg Mořský ďas
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 213 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 1574.1 mg
 - Vláknina 5922 mg
 - Vitamín A 5922 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odstraníme vnější vrstvu z citronely a niťový vršek a bílou kulatou část nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
V pánvi se silným dnem rozpálíme olej.
 - 
                                3
Kostičky rybího masa obalíme v mletém pepři a 3 minuty smažíme po jedné straně, dokud není maso průhledné.
 - 
                                4
Poté osmahneme z druhé strany, přidáme nakrájený pórek, mrkev, šafrán, víno a citronelu. Přivedeme k varu a 8 minut vaříme, dokud není ryba hotová.
 - 
                                5
Rybu s pórkem rozložíme na mísu a udržujeme teplou.
 - 
                                6
Přivedeme k varu omáčku a zmírníme teplotu. Přidáme zakysanou smetanu a vaříme 10 minut, dokud se třetina omáčky nevypaří.
 - 
                                7
Odstavíme pánev, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme.
 - 
                                8
Přelijeme omáčkou rybu a ozdobíme petrželí.