Rajčatová šlehačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 275 mg
 - Draslík 831 mg
 - Vláknina 12380 mg
 - Vitamín A 12380 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata krátce spaříme, oloupeme a po rozkrojení odstraníme semena a šťávu. Dužinu jemně nakrájíme.
 - 
                                2
Smetanu ušleháme, mírně osladíme, osolíme a vmícháme do ní připravená rajčata. Podle potřeby okyselíme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Podáváme k rostbífu nebo k šunce.