Tokáň z kapra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 40 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 202.5 mg
- Draslík 934.1 mg
- Vláknina 481 mg
- Vitamín A 481 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého kapra vykostíme a nakrájíme na proužky silné asi 2cm.
-
2
Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a lehce promícháme. Porce rychle opečeme na rozehřátém másle.
-
3
Oheň zmírníme, přilijeme víno a dusíme doměkka. Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou.