Salát z garnátů a avokáda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 103 mg
 - Draslík 659.9 mg
 - Vláknina 16229.8 mg
 - Vitamín A 16229.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme avokáda a ostrým nožem je rozpůlíme podél pecky. Uchopíme obě poloviny a otočením proti sobě je oddělíme. Nožem vyjmeme pecku a nakrájíme podélně na plátky.
 - 
                                2
Avokádové plátky potřeme citronovou šťávou, aby dužina nehnědla, rozdělíme na 4 talíře do tvaru vějíře a poklademe garnáty.
 - 
                                3
Všechny suroviny na zálivku (ocet, oliv.olej, sůl a pepř) dáme do sklenice se šroubovacím víkem a důkladně protřepeme. Zálivkou přelijeme každou porci, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme plátkem citronu.