Ajvar s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 85 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 396.4 mg
 - Vláknina 8400 mg
 - Vitamín A 8400 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 182.8 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.
 - 
                                2
Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.
 - 
                                3
Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky
 - 
                                4
a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.
 - 
                                5
Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.
 - 
                                6
Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.
 - 
                                8