Sépie se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1722 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 2644.9 mg
 - Vláknina 16310.5 mg
 - Vitamín A 16310.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 148.2 mg
 - Vitamín E 7.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sépie dobře očistíme, propláchneme a pokrájíme, necháme okapat v cedníku.
 - 
                                2
Mezitím osmažíme na oleji na kolečka nakrájenou cibuli, potom přihodíme sépii a necháme vařit tak dlouho, dokud se nevyvaří všechna voda a nezůstane jen olej.
 - 
                                3
Listy špenátu omyjeme, scedíme, pokrájíme nadrobno a přihodíme k sépiím. Přidáme kopr, petržel, osolíme, opepříme, zalijeme citronovou šťávou a vaříme asi hodinu.