Polévka želví, nepravá
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 6 ks Žampiony čerstvé
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Lanýž
 - 1 špetka Majoránka
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 15 dl Hovězí vývar základní
 - 75 dkg Telecí hlava
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 810 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 333.1 mg
 - Draslík 1002.2 mg
 - Vláknina 6019.7 mg
 - Vitamín A 6019.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
0čištěnou a rozsekanou telecí hlavu dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme majoránku, tymián, bazalku, bobkový list, pepř, zelenou petržel, cibuli a sůl a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Po uvaření hlavu obereme a maso nakrájíme na kostičky. Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Lanýž nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                3
Připravíme si nepravá želví vejce. Vařené žloutky prolisujeme na prkénko, přidáme syrový žloutek, mouku a sůl a zpracujeme těstíčko, ze kterého utvoříme malá vejce o průměru asi šest mm a vaříme je ve slané vodě asi tři minuty. Pak vše dáme do hovězího vývaru, okořeníme cayenským pepřem nebo vorčesterskou omáčkou a podáváme.