Těstoviny se škeblemi
Suroviny
- 200 g Garnát obecný
 - 675 g Těstoviny Fusilli
 - 200 g Mušle slávky
 - 675 g Škeble čerstvé
 - 750 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Víno bílé
 - 1.5 dl Vývar rybí
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Estragon
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 87.2 mg
 - Draslík 485.4 mg
 - Vláknina 5983.5 mg
 - Vitamín A 5983.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé škeble propereme ve studené vodě a necháme je okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a škeble a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty a mušle a další 2 minuty smažíme. Přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 10 minut, než se škeble otevřou. Vyhodíme škeble, které se neotevřely.
 - 
                                3
Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, poté je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Do pánve přimícháme estragon, sůl a pepř.
 - 
                                5
Těstoviny dáme na mísu a přelijeme směsí z pánve. Ihned podáváme.