Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci
Suroviny
- 600 g Brambory
- 400 g Hlíva ústřičná
- 400 g Rajčata
- 2.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Paprika žlutá
- 3 stroužek Česnek
- 1 dl Rajčatová šťáva
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 10 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1391 mg
- Vláknina 16180.5 mg
- Vitamín A 16180.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.
-
2
Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.
-
3
Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.
-
4
V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.
-
5
Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.