Mazanec z bílé mouky z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 205.3 mg
 - Draslík 209.2 mg
 - Vláknina 6976.7 mg
 - Vitamín A 6976.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme v hrnku na mírném ohni. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Jeden žloutek rozšleháme.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme mléko, přidáme žloutky a rozpuštěné máslo, přisypeme mouku. Doprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protějšího rohu smíchaný krupicový a vanilkový cukr.
 - 
                                3
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro míchání a kynutí těsta a pekárnu zapneme. V průběhu cyklu hnětení - míchání těsto zkontrolujeme a pokud je příliš husté, přilijeme mléko. Po ukončení programu pekárnu vypneme, vyjmeme z ní formu, těsto potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme nakrájenými mandlemi.
 - 
                                5
Nastavíme program pečení a světlou kůrku, a pekárnu opět zapneme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
