Vepřový steak v sýrové krustě
Suroviny
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 600 g Vepřová kýta
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 185.3 mg
- Draslík 534.5 mg
- Vláknina 304.3 mg
- Vitamín A 304.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z omyté kýty nakrájíme 4 steaky, naklepeme je, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opečeme na rozpáleném oleji a naskládáme do zapékací mísy. 
- 
                                2Nastrouhaný sýr promícháme se strouhankou, vejcem, paprikou a nasekanou petrželkou. Směsí pokryjeme maso, pokapeme máslem a pod grilem dozlatova zapečeme. 
- 
                                3Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        