Mrkvová rýže
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 363 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 7.4 mg
- Draslík 82.1 mg
- Vláknina 10402 mg
- Vitamín A 10402 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut. 
- 
                                2Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu. 
- 
                                3Pokrm upravíme na talíř a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        