Holubí vývar s rýží
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 600 mg
- Vláknina 18870.7 mg
- Vitamín A 18870.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře očištěné starší holuby vložíme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme celý pepř a zvolna uvedeme do mírného varu. Vaříme tak dlouho, dokud není maso zcela měkké. 
- 
                                2Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu, oloupanou cibuli a vařenou rýži. Vše krátce povaříme, měkké holuby vyjmeme a použijeme k přípravě jiného pokrmu. Do polévky vmícháme žloutky rozšlehané ve smetaně, dále nevaříme. Okořeníme špetkou šafránu, podle chuti přisolíme. 
- 
                                3Polévku podáváme posypanou nakrájenou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        