Květákový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 9.5 mg
- Draslík 665.5 mg
- Vláknina 10315.3 mg
- Vitamín A 10315.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Dobře očištěný, na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody (1/2 lžička sůl). Po uvaření slijeme a necháme vystydnout. 
- 
                                2Z oleje, citrónové šťávy, jogurtu, soli a pepře si připravíme zálivku, kterou dochutíme utřeným česnekem. 
- 
                                3Hotovou zálivku vmícháme do uvařeného květáku. 
- 
                                4Na závěr posypeme paprikou a nadrobno nasekanými oříšky, upraženými nasucho na pánvi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                