Pita chléb
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1011 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 64 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 134.6 mg
- Vláknina 538 mg
- Vitamín A 538 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Vyhloubíme důlek, vlijeme 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody. Vše promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme kynout na teplém místě asi 1 hodinu. 
- 
                                2Na pomoučeném válu těsto prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 20 cm. 
- 
                                3Placky položíme na plechy pomaštěné olejem, přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme dokynout ještě 20 minut. 
- 
                                4Potom každou placku potřeme olejem a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia. 
- 
                                5Upečené pita chleby podáváme teplé. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        