Zapečené brambory v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 281 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 131.4 mg
- Draslík 682.4 mg
- Vláknina 16622.5 mg
- Vitamín A 16622.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky. 
- 
                                3Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme. 
- 
                                4Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem. 
- 
                                5Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin. 
- 
                                6Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky. 
- 
                                7Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme. 
- 
                                8Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        