Salát z čekanky a rajčat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 336.7 mg
- Vláknina 6117.3 mg
- Vitamín A 6117.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čekankové puky omyjeme a odlámeme z nich zvadlé listy. Čekanku pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr. 
- 
                                2V hrnci přivedeme k varu vodu a spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku. Rozkrojíme na poloviny a vybereme semínka. Rajčatovou dužinu rozkrájíme na kostičky. Jarní cibulky omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka, včetně větší části čerstvé zelené natě. Čekankové nudličky, cibulová kolečka a rajčatové kostičky vložíme do misky a promícháme. Vypeckujeme olivy a přidáme do misky, opět promícháme. 
- 
                                3V menší misce připravíme zálivku. Vlijeme do ní vinný ocet a olivový olej. Česnek oloupeme, na prkénku rozetřeme a přidáme do zálivky. Přisypeme sůl. Zalijeme zálivkou čekankovou směs a promícháme. Nakonec nadrobno nasekáme bazalku a salát s ní posypeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        