Jemné karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso přední
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 10 dkg Hříbky čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 481 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 701.7 mg
  • Vláknina 1421.7 mg
  • Vitamín A 1421.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme hovězí a vepřové maso.

  • 2

    Nakrájíme cibuli a zpěníme na másle. Přidáme ji se solí a pepřem k umletému masu.

  • 3

    Vše důkladně promícháme a přidáme několik lžic kyselé smetany. Vypracujeme karbanátky, lehce je obalíme v mouce a rychle osmažíme po obou stranách na rozpáleném másle.

  • 4

    Přidáme k nim do výpeku nakrájené a předem podušené houby, podlijeme kyselou smetanou a necháme vše dusit ještě 15 minut.

Komentáře k receptu