Muffiny s jahodami a rebarborou
Suroviny
- 250 g Jahody zahradní
- 100 g Jogurt bílý
- 125 g Máslo čerstvé
- 80 g Pšeničná krupice
- 150 g Cukr krupice
- 150 g Mouka polohrubá
- 200 g Reveň (Rebarbora)
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 74.9 mg
- Draslík 145.8 mg
- Vláknina 2692.2 mg
- Vitamín A 2692.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Troubu předehřejeme na 180C. 
- 
                                3Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi. 
- 
                                4Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod. 
- 
                                5Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min. 
- 
                                6Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem. 
- 
                                7Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        