Dort zdobený pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 884 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 364.6 mg
 - Vláknina 4951.3 mg
 - Vitamín A 4951.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.
 - 
                                2
Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem.
 - 
                                3
V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko.
 - 
                                4
Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě.
 - 
                                5
V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče.