Smažené filé ze světlé tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 168.9 mg
 - Draslík 554.3 mg
 - Vláknina 621 mg
 - Vitamín A 621 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené filety z čerstvé tresky osolíme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme obalené filé a smažíme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                3
Usmažené filé vyjmeme na papírovou utěrku, necháme okapat.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo se smaženými hranolky. Pokrm můžeme doplnit tatarskou omáčkou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                