Italská Focaccia
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 852 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 11.2 mg
 - Vláknina 5877.7 mg
 - Vitamín A 5877.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mouku s droždím a solí. Přilijeme 4 lžíce oleje, 300 ml vlažné vody a vypracujeme vláčné těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto hněteme ještě 10 minut, až bude hladké a pružné.
 - 
                                2
Těsto volně přikryjeme fólií potřenou olejem a necháme na teplém místě kynout asi 1,5 hodiny, až zdvojnásobí objem.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník asi 40x25 cm. Polovinu plátu potřeme olivovým olejem a okraje druhé poloviny vodou. Plát přeložíme na obdélník 25x20 cm a vložíme na olejem potřený plech. Klouby ruky těsto zmáčkneme a vydůlkujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout ještě 30-40 minut.
 - 
                                4
Potom plát pokapeme zbylým olivovým olejem tak, aby olej stekl do důlků. Posypeme mořskou solí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 30-35 minut.
 - 
                                5
Po upečení necháme prochladnout na mřížce. Focacciu podáváme v den, kdy se pekla.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                