Vánočka bez vajec

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Mouka polohrubá
  • 50 g Droždí
  • 200 g Cukr moučkový
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 172.9 mg
  • Vláknina 5281.3 mg
  • Vitamín A 5281.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  • 2

    V míse promícháme mouku se zbylým cukrem, přidáme změklé máslo, hrozinky, špetku soli, kvásek, zalijeme 380 ml mléka a vypracujeme hladké těsto, které necháme nakynout. Občas prohněteme.

  • 3

    Z těsta vyválíme 7 dlouhých válečků, konce všech spojíme a upleteme vánočku, opačné konce opět spojíme.

  • 4

    Plech pomažeme sádlem, položíme na něj vánočku, potřeme zbylým mlékem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut, vánočku vyjmeme a necháme vychladnout. Naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu