Knedlík na neděli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 799 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 269.6 mg
 - Draslík 80 mg
 - Vláknina 8558.5 mg
 - Vitamín A 8558.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čtyři rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do misky, zalijeme vlažným mlékem a necháme dobře rozmočit, poté je rozmačkáme vidličkou na kaši. Pět dalších rohlíků pokrájíme na kostičky a odložíme do druhé misky.
 - 
                                2
Ve větší míse utřeme máslo se solí do pěny. Poté přidáme žloutky, rozmočené rohlíky a vše dobře propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dva díly, každý poprášíme moukou a utvoříme dva podlouhlé knedlíky.
 - 
                                3
Ve větším oválném hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Čistý bavlněný ubrousek namočíme do studené vody a vyždímáme. Opatrně do něj vložíme knedlík, zabalíme a oba konce svážeme delším provázkem. Provázky přichytíme k uchům hrnce, knedlík vnoříme do vroucí vody a zmírníme teplotu. Tím, že jsme přichytili ubrousek s knedlíkem k hrnci, nemá knedlík možnost padat ke dnu. Knedlík vaříme při mírné teplotě 1 hodinu. Takto uvaříme i druhou šišku knedlíku.
 - 
                                4
Uvařený knedlík potřeme plátkem másla, nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu.