Závin z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 500 g Telecí plec
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 49148 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 162.6 mg
  • Draslík 290.9 mg
  • Vláknina 3106.3 mg
  • Vitamín A 3106.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umeleme každé zvlášť. Do každého přidáme jedno ušlehané vejce, osolíme, přidáme trochu strouhané cibule, dle chuti okořeníme, polovinu namočené a vymačkané žemle a dle potřeby strouhané housky. Směsi řádně promícháme.

  • 2

    Pomastíme pergamenový papír, rozetřeme na něj vrstvu směsi z hovězího masa, na ni dáme stejnou vrstvu směsi z telecího masa. Posypeme na drobno nakrájeným uzeným masem a nasekanými vařenými vejci.

  • 3

    Plát sbalíme jako závin, papír sejmeme, závin vložíme na rozehřátý tuk do pekáče a upečeme.

  • 4

    Závin podáváme teplý i studený nakrájený na stejné plátky.

  • 5

    Jako přílohu k teplému závinu podáváme dušenou zeleninu nebo smažené brambory a saláty.

  • 6

    Ke studenému závinu podáváme chléb, sladkokyselé okurky a saláty.

Komentáře k receptu