Křehký rebarborový koláč
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 800 g Tvaroh měkký - nízkotučný
 - 80 g Cukr krupice
 - 150 g Cukr krupice
 - 800 g Rýžová kaše
 - 100 ml Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 kg Reveň (Rebarbora)
 - 1 balení Želé dortové
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 239 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 83.9 mg
 - Draslík 253.3 mg
 - Vláknina 3790.1 mg
 - Vitamín A 3790.1 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vypracujeme soudržné těsto z mouky, másla, cukru, špetky soli a vejce. Zabalené do fólie necháme vychladit cca 30min v lednici.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 200C.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme na vymazaném plechu plát, okraje zvýšíme.
 - 
                                4
Rebarboru očistíme, omyjeme, stáhneme vlákna a nakrájíme ji na kousky. Vložíme do 100ml vody, přidáme 50g cukru a zakrytou cca 3min podusíme doměkka.
 - 
                                5
Žloutky utřeme s tvarohem, rýžovou kaší, citronou kůrou a šťávou, zbytkem cukru a škrobovou moučkou. Poté do hmoty vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs rozprostřeme na koláč a pečeme cca 30min.
 - 
                                6
Rebarboru scedíme přes síto, šťávu zachytíme, dužinu navrstvíme na koláč.
 - 
                                7
Šťávu doplníme vodou na 250ml. Želé připravíme podle návodu s rebarborovou šťávou. Zalijeme koláč a želé necháme ztuhnout.