Ruské preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 70 g Cukr moučkový
  • 2 ks Skořice celá
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 86.8 mg
  • Vláknina 10346.7 mg
  • Vitamín A 10346.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 138.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce povaříme celou skořici a citronovou kůru, odstavíme a přecedíme.

  • 2

    Do mísy dáme mouku se solí, rozpuštěné vlažné máslo, rozdrobené droždí a povařeným mlékem zaděláme těsto.

  • 3

    Z těsta tvarujeme malé preclíky, urovnáme je na plech a upečeme.

  • 4

    Upečené preclíky posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu