Brambory zapečené s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 260.4 mg
- Draslík 879.2 mg
- Vláknina 10039.8 mg
- Vitamín A 10039.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Maso drobně nasekáme. 
- 
                                2Vymastíme zapékací mísu, klademe do ní vrstvu brambor, osolíme a opepříme, vložíme vrstvu nasekaného masa, vrstvy opakujeme. Pokapeme tukem a dáme zapéct do předehřáté trouby na 10 minut. 
- 
                                3Poté zalijeme vejci, ušlehanými s osoleným mlékem, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme do růžova půl hodiny. 
- 
                                4Zapečené brambory podáváme jako samostatný pokrm se saláty. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        