Roštěná s rýží
Suroviny
- 100 g Tuk
- 400 g Rýže dušená
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 33 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 91.1 mg
- Vláknina 3161.4 mg
- Vitamín A 3161.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme na osmaženou cibulku a orestujeme. 
- 
                                2Poté zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme 50 minut doměkka. 
- 
                                3Maso vyndáme, šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a povaříme. 
- 
                                4Přecedíme, dochutíme a maso vrátíme do omáčky. 
- 
                                5Podáváme s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        