Vepřové kotlety na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.47 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 483 mg
  • Vláknina 802.8 mg
  • Vitamín A 802.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety nařízneme na okrajích, maso do poloviny odřízneme od kosti, kotlety naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Oloupané žampiony nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a spolu se šunkou pokrájenou na nudličky osmahneme na oleji.

  • 3

    Připravené kotlety zvolna opečeme po obou stranách na oleji, přidáme žampiony se šunkou, podlijeme vínem (můžeme přidat i trochu vermutu) a dusíme asi minutu. Ihned podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu