Čerstvé datle s omáčkou pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 48 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 41.3 mg
- Draslík 387.7 mg
- Vláknina 8336.1 mg
- Vitamín A 8336.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svazky bazalky omyjeme, osušíme, lístky otrháme, česnek oloupeme, spolu s lístky bazalky, piniemi, mandlemi, sýrem pecorino, olejem a Parmezánem jemně umixujeme.
-
2
Osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Mascarpone nebo Lučinu rozetřeme, smícháme se 2 lžícemi bazalkové omáčky pesto.
-
4
Datle vypeckujeme, do každé vložíme jednu oloupanou, podélně rozkrojenou mandli a navrch nastříkáme krém. Ihned podáváme.