Zelený hrášek po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1054 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 104 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 325.4 mg
- Vláknina 13432.5 mg
- Vitamín A 13432.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 139.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme. 
- 
                                2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek. 
- 
                                3Nakonec ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        