Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 25 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1894.7 mg
- Vláknina 20333 mg
- Vitamín A 20333 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku. 
- 
                                2Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu. 
- 
                                3V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek. 
- 
                                4Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme. 
- 
                                5Okurkový krém vychladíme. 
- 
                                6Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        