Zapečené závitky s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 21 g
- Sodík 876 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 158.2 mg
- Draslík 355 mg
- Vláknina 2113.8 mg
- Vitamín A 2113.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lasagní uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat, odložíme zatím stranou. Tuňáka vyjmeme z konzervy, necháme okapat a rozmačkáme.
-
2
Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme okapat a na jemno nasekáme. Nastrouháme 100 g Parmezánu, který v míse smícháme s vejci, smetanovým tvarohem, jarní cibulkou a kerblíkem, vše promícháme, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Každý plátek lasagní potřeme náplní a stočíme do závitku. Závitky rozkrájíme na širší kousky, vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Závitky posypeme zbytkem nastrouhaného Parmezánu a dáme na 15 minut zapéct.