Zapečené závitky s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Parmezán
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 300 g Těstoviny Lasagne
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Kerblík
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 158.2 mg
  • Draslík 355 mg
  • Vláknina 2113.8 mg
  • Vitamín A 2113.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lasagní uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat, odložíme zatím stranou. Tuňáka vyjmeme z konzervy, necháme okapat a rozmačkáme.

  • 2

    Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Kerblík opláchneme, necháme okapat a na jemno nasekáme. Nastrouháme 100 g Parmezánu, který v míse smícháme s vejci, smetanovým tvarohem, jarní cibulkou a kerblíkem, vše promícháme, dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180ºC (horkovzdušnou troubu na 160ºC). Každý plátek lasagní potřeme náplní a stočíme do závitku. Závitky rozkrájíme na širší kousky, vložíme do máslem vymazané zapékací formy. Závitky posypeme zbytkem nastrouhaného Parmezánu a dáme na 15 minut zapéct.

Komentáře k receptu