Kapr se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 607.7 mg
- Vláknina 1763.8 mg
- Vitamín A 1763.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu.
-
2
Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme.