Římský kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 42 g
- Sodík 689 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 275.6 mg
- Vláknina 2405.8 mg
- Vitamín A 2405.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na 225 stupňů předehřejeme troubu.
-
2
Na 10 minut vložíme do vody špejle.
-
3
Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu.
-
4
Rajče nakrájíme na silné plátky.
-
5
V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř.
-
6
Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou.
-
7
Zbytkem olejové směsi potřeme.
-
8
Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme.
-
9
Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové.
-
10
Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou.