Římský kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mozzarella
  • 75 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Veka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 689 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 275.6 mg
  • Vláknina 2405.8 mg
  • Vitamín A 2405.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 225 stupňů předehřejeme troubu.

  • 2

    Na 10 minut vložíme do vody špejle.

  • 3

    Na 16 krajíčků nakrájíme veku a na 12 plátků nakrájíme mozarellu.

  • 4

    Rajče nakrájíme na silné plátky.

  • 5

    V míse smícháme olej, oregáno, citronovou šťávu, sůl a pepř.

  • 6

    Potřeme po obou stranách krajíčky veky olejem a na špejle napichujeme střídavě veku, mozarellu, rajčata a končíme vekou.

  • 7

    Zbytkem olejové směsi potřeme.

  • 8

    Kebaby rozložíme na plech a pečeme 4 minuty, obrátíme opatrně a další 4 minuty pečeme.

  • 9

    Jakmile se začne sýr roztékat, jsou kebaby hotové.

  • 10

    Necháme vychladnout a podáváme posypané bazalkou.

Komentáře k receptu