Polévka z kyselého mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 230 g Brambory
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 70 ml Máslo čerstvé
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 l Mléko kefírové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 8.4 mg
  • Draslík 118 mg
  • Vláknina 1759 mg
  • Vitamín A 1759 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání opražíme na sucho. Potom ji za stálého prošlehávání metlou zalijeme dobře rozšlehaným kyselým mlékem a odvarem z brambor.

  • 2

    Uvedeme do varu a za občasného prošlehání nejméně vaříme zvolna nejméně půl hodiny.

  • 3

    Do polévky přidáme brambory předem propláchnuté, nakrájené na malé kostičky a uvařené v osolené vodě téměř doměkka. Polévku ještě krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec hotovou polévku zjemníme máslem.

  • 5

    Omytý, jemně nakrájený kopr a petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu