Kuřecí vývar s masem a nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 842 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 218.1 mg
 - Vláknina 2317.6 mg
 - Vitamín A 2317.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme pepř a nové koření, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše vaříme téměř doměkka.
 - 
                                2
Uvařené kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky nebo na kostičky.
 - 
                                3
Průmyslově vyráběné nebo domácí nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.
 - 
                                4
Uvařené nudle scedíme, propláchneme a okapané promícháme s kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru.
 - 
                                5
Nakonec vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.