Dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1064 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 3.9 mg
 - Draslík 2156.7 mg
 - Vláknina 10915.3 mg
 - Vitamín A 10915.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.3 mg
 - Vitamín E 7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém hrnci osmažte na oleji cibulku asi 2 minuty.
 - 
                                2
Dýni oloupejte a zbavte semen, nakrájejte na kostky a přisypte k cibuli. Oloupanou bromboru nakrájenou na čtvrtiny, přidejte k ostatním surovinám do hrnce a opékejte další dvě minuty.
 - 
                                3
Zalijte vývarem a vařte nezakryté 40 minut na mírném ohni za občasného zamíchání.
 - 
                                4
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladké, krémové konzistence.
 - 
                                5
Podávejte s rukolou.