Steak s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 84.5 mg
 - Draslík 872.3 mg
 - Vláknina 1541.5 mg
 - Vitamín A 1541.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pepř a koření na steaky v hmoždíři nebo válečkem roztlučeme. Z masa připravíme steaky.
 - 
                                2
Silné plátky steaku potřeme polovinou oleje a steaky na bocích obalíme v rozdrceném koření.
 - 
                                3
Ve velké pánvi s masivním dnem rozehřejeme zbytek oleje na středním až prudkém plameni. Na rozehřátý olej vložíme steaky a po dobu 5-6 minut restujeme z obou stran, steaky obracíme pouze jednou.
 - 
                                4
Propečené steaky přesuneme na servírovací talíře a udržujeme je teplé.
 - 
                                5
Pod pánvi snížíme teplotu, na pánev opatrně, abychom se nepostříkali rozehřátým olejem, nalijeme víno a přidáme 125 ml vody. Víno a vodu přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 4 minuty, dokud se neodpaří polovina původního objemu tekutiny. Poté osolíme dle naši chuti.
 - 
                                6
Touto připravenou omáčkou pokapeme teplé steaky a můžeme servírovat.