Hovězí salát
Suroviny
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 3 dl Voda pitná
 - 1 kg Hovězí maso vařené
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 50 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 354.6 mg
 - Draslík 108.4 mg
 - Vláknina 1137.7 mg
 - Vitamín A 1137.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky,
 - 
                                2
dáme do mísy, přelijeme 3 dl vody smíchané s 2 lžícemi octa, přidáme sůl, pepř, promícháme a necháme 1 hodinu v chladničce.
 - 
                                3
Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je, rozkrojíme napůl a oddělíme žloutky, které použijeme do zálivky, bílky pokrájíme na nudličky a odložíme do misky.
 - 
                                4
Připravíme si žloutkovou zálivku:
 - 
                                5
V hrnečku si dobře rozmícháme 3 žloutky s 1 lžící hořčice a 1 lžičkou octa. Přidáme 5 lžic zakysané smetany a vše promícháme.
 - 
                                6
Maso slijeme z nálevu.
 - 
                                7
Mladou jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka, přidáme ji do mísy k masu, doložíme nakrájené bílky, olivový olej a vše přelijeme zálivkou ze žloutků. Osolíme a opepříme podle chuti a dáme znovu na chladné místo alespoň na 1 hodinu uležet.
 - 
                                8
Salát podáváme vychlazený.
 - 
                                10