Vařené kevety s citronovo- olejovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 777 mg
 - Bílkoviny 90 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 393.8 mg
 - Draslík 250.8 mg
 - Vláknina 4661.5 mg
 - Vitamín A 4661.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Přidáme ocet, bobkový list, víno a vodu a 35 minut povaříme. Zcedíme, propláchneme a dáme do mísy.
 - 
                                2
V jiné misce smícháme hořčici, olej, sůl, pepř, citronovou šťávu a na jemno nasekanou petrželku. Ušleháme do hladké, jemné omáčky, kterou můžeme servírovat zvlášť nebo jí polijeme krevety na míse.