Kalamáry v těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1534 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 131 g
 - Sodík 610 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 628.6 mg
 - Draslík 627.2 mg
 - Vláknina 8592.5 mg
 - Vitamín A 8592.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.7 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet.
 - 
                                2
Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova.
 - 
                                3
Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí.