Čočka v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 810.9 mg
 - Vláknina 49659.6 mg
 - Vitamín A 49659.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku přebereme a na noc ji namočíme do studené vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme bez soli doměkka.
 - 
                                2
Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku. Krátce ji zapražíme s jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí a citronovou kůrou. Přilijeme vývar z čočky, přidáme tymián, bobkový list, sůl, pepř, hořčici a ocet.
 - 
                                3
Nakonec přimícháme uvařenou čočku a vše krátce povaříme.