Rybí nákyp s těstovinami
Suroviny
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 450 g Treska aljašská
 - 115 g Těstoviny Penne
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 2 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 l Voda pitná
 - 1.25 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 185.9 mg
 - Draslík 1274.9 mg
 - Vláknina 32106.5 mg
 - Vitamín A 32106.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrnec s osolenou vodou přivedeme k varu. Přidáme olej a těstoviny a vaříme 10 minut. Poté scedíme a dáme zpět do hrnce, přidáme máslo, přikryjeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Do pánve dáme rybí plátky, přidáme petrželku, pepř a vodu, aby vše zakryla. Přivedeme k varu a povaříme 10 minut pod pokličkou. Rybí plátky vyndáme a dáme stranou, aby vychladly. Tekutinu uschováme. Plátky zbavíme kůže a pokrájíme na kousky. Těstoviny dáme do mísy.
 - 
                                3
V misce smícháme smetanu, nasekaný kopr, žloutky, pecorino, muškátový oříšek a směs přidáme do mísy s těstovinami a promícháme. Vmícháme do směsi kousky ryb, přilijeme uschovanou tekutinu a z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme ho do směsi.
 - 
                                4
Zapékací mísu vymažeme a naplníme směsí. Zakryjeme a postavíme mísu na trojnožku do velkého hrnce. Přilijeme tolik vody, aby dosahovala do poloviny zapékací mísy. Přikryjeme hrnec pokličkou a v páře vaříme 90 minut.
 - 
                                5
Nákyp vyklopíme na mísu a okamžitě podáváme.