Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 700 g Kuřecí prsa
 - 300 g Hříbky čerstvé
 - 4.5 kávová lžička Sůl
 - 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.07 dl Olej slunečnicový
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 6 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1308 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 483.4 mg
 - Draslík 1479.3 mg
 - Vláknina 6310.9 mg
 - Vitamín A 6310.9 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je a v míse smícháme s rozetřeným česnekem, 2 lžičkami soli, 1 lžičkou černého pepře, vejci a strouhankou. Těsto dobře promícháme.
 - 
                                2
Očištěné a omyté pravé hříbky pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo a houby usmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 7-10 minut. Houby osolíme podle chuti (asi 0.5 lžičky), posypeme drceným kmínem a černým pepřem (0.5 lžičky). Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme k hříbkům.
 - 
                                3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrojíme v polovině tak, že si utvoříme kapsu.
 - 
                                4
Maso dáme do igelitového sáčku a přes sáček ho zlehka naklepeme. Pak kuřecí kapsy osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme 1 lžičkou bílého pepře.
 - 
                                5
Řízky naplníme houbami, kraje zachytíme párátky a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                6
V hlubší a větší pánvi rozpálíme 0.5-1 dl oleje. Řízky namočíme do těstíčka a usmažíme z obou stran do zlatohněda. Teplotu po chvilce snížíme, smažíme pomaleji, aby se mohlo propéct maso v těstíčku. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo.
 - 
                                7
Usmažené řízky vyjmeme a odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.