Kuře na paprikách a olivách
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Majoránka
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 100 g Olivy černé
 - 500 g Paprika zelená
 - 10 g Tymián čerstvý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Olej olivový
 - 2 dl Víno červené
 - 1 dl Vývar drůbeží
 - 1 kg Kuřecí prsa
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 66 g
 - Sodík 1578 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 169 mg
 - Draslík 1504.6 mg
 - Vláknina 12498.2 mg
 - Vitamín A 12498.2 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, zlehka obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve, přidáme máslo a vložíme papriky nakrájené na proužky, nasekaný česnek a cibuli, konzervovaná rajčata a olivy, bobkový list, majoránku a tymián. Vše 5 minut podusíme, poté vrátíme na pánev maso, zalijeme vývarem a vínem a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut. Vyjmeme bobkový list, dosolíme, dopepříme a podáváme.