Polévka ze směsi zeleniny s žampiony
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 150 g Cuketa
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 80 g Mrkev kořen
 - 100 g Rajčata
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Červená řepa
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 80 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.2 l Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Bulgur
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1323 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 18.7 mg
 - Draslík 1004.4 mg
 - Vláknina 15901.4 mg
 - Vitamín A 15901.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, jarní cibulky na tenčí kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cuketu, mrkev, řepu očistíme a nakrájíme na kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky, očištěné stonky celeru nakrájíme na proužky. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na oleji zpěníme česnek s cibulí, přidáme žampiony, orestujeme a chvíli dusíme. K žampionům přimícháme celer, cuketu, mrkev, řepu, papriku a bulgur, vmícháme vývar a na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut. Před koncem varu polévku osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na krutony nakrájíme rohlíky na kostičky a osmažíme na másle dozlatova, poté je necháme na papírovém ubrousku okapat.
 - 
                                4
Hotovou polévku podáváme s krutony posypanou nakrájenou jarní cibulkou.