Vaječná káva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 178 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 338 mg
 - Vláknina 202796 mg
 - Vitamín A 202796 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./
 - 
                                2
Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme.