Sterilované pečené koroptve se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 117 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 61.3 mg
 - Vláknina 869.7 mg
 - Vitamín A 869.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptve důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a dobře prosolíme po všech stranách i zevnitř. Slaninu nakrájíme a prošpikujeme jí prsa. Zbytky slaniny společně s máslem rozehřejeme v pekáči, přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, kuličky pepře a bobkový list. Cibuli orestujeme dorůžova, vložíme maso, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.
 - 
                                2
Ne zcela dopečené koroptve vyjmeme, naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostmi rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.